Vliegenramen

Standaard vliegenraam

Een vliegenraam is niet meer het "detail" van destijds! Zoals de markt van de ramen evolueert, zo evolueren ook de vliegenramen mee. De keuze hierin stijgt enorm, waardoor wij u verschillende opties kunnen aanbieden, gaande van een basis- tot een luxe-uitvoering. Hieronder meer info betreffende deze keuzes.  Ze worden, waar dit van toepassing is, opgedeeld in:

"Type 1": Zeer degelijk, doet zonder meer wat het moet doen, prijs-kwaliteit zeer interessant.

"Type 2, 3, 4": Iets hogere afwerkingsgraad, eleganter uiterlijk, voelt iets steviger en degelijker aan.  Ideaal als u uw product naar een hoger niveau wilt tillen.

Soorten gaas:

- Standaard grijze gaas
- Bellavista of Superview: extra doorzichtig en fijnmazig zwart gaas (zonder meerprijs)
- Petscreen: Versterkte gaas, speciaal voorzien voor huisdieren.  Verkrijgbaar in grijs en zwart
- Strongview: Zelfde principe dan Petscreen, maar met verbeterd doorzicht.  Deze is enkel verkrijgbaar in
  zwart (enkel beschikbaar in de type 2-uitvoering).
- Screendoek: Voor eveneens een zonwerende functie te verkrijgen.  Verkrijgbaar in grijs en beige
  (enkel beschikbaar in type 1-uitvoering)

Klik op de volgende onderdelen voor een vlotte navigatie:


Vliegenraam - Vliegendeur - Vliegenschuifdeur - Plissé - Rolhordeur

 


Vliegenraam

Een vliegenraam is onmisbaar in elke woning. Wilt u graag uw slaapkamer verluchten voor het slapen gaan? Of gedurende de nacht een permanente verluchting? Met een vliegenraam zullen muggen en andere insecten geen kans krijgen om uw nachtrust te verstoren. Dankzij een handig kliksysteem zijn de vliegenramen gemakkelijk te plaatsen, maar ook even gemakkelijk te verwijderen. Vliegenraamprofielen kunnen op verschillende manieren aan elkaar bevestigd worden. Meestal worden PVC-hoekstukken gebruikt. Dit is een stevig materiaal dat verkrijgbaar is in enkele kleuren. Door de lange uitgevoerde inschuifstukken zit de verbinding als gegoten. Een vliegenraam is ook verkrijgbaar in verstek voor een eleganter uitzicht. De profielen worden dan onzichtbaar verbonden met inwendige verstekhoekverbindingen.

   

Type 1: HR 15
Kader van 18mm (aanzicht), standaard uitvoering met PVC-hoekstukken of in verstek voor een kleine meerprijs.

Type 2
: Visio 35
Kader van 35mm (aanzicht), standaard in verstek voorzien.  Zonder tussenregels tot 1600mm hoogte !

REVOLUX

Oprolbare vliegenramen zijn zeer gemakkelijk in gebruik maar ook mooi esthetisch geïntegreerd !  Tijdens de wintermaanden moet niets opgeborgen worden, oprollen volstaat !
Opgerold staat netjes !

Basiskenmerken van dit type:

- maximum afmetingen 1600mm b x 2450mm h
- bevestiging zonder schroeven mogelijk ! (klemsysteem vergelijkbaar met een gewoon vliegenraam)
- alle RAL kleuren beschikbaarTERUG NAAR BOVEN


Vliegendeur

Vliegendeuren zijn uiterst handig wanneer u een terras of tuin hebt. Met de deur open en een gesloten vliegendeur kan u in de woning het mooie weer beleven. Heeft u huisdieren? Onze vliegendeuren kunnen voorzien worden van een honden- of poezenluikje. Voor de huisdieren met scherpe klauwen hebben we een stevig vliegengaas, met name "Petscreen", zodat ze deze niet scheuren. Bovendien voorzien we de vliegendeur van een plint zodat mogelijke beschadigingen vermeden kunnen worden. Deze is standaard 30 cm., maar kan aangepast worden naar keuze. Een pomp zorgt dan weer voor een automatische sluiting tegen de gewenste snelheid. De pomp kan de deur eveneens openhouden of vergrendelen indien nodig.

Mogelijkheden:

Type 1: HR VD
Standaard uitvoering, niet in verstek, met terugliggende plint van standaard 300mm voor extra stevigheid.
De buispomp is in deze uitvoering steeds standaard zilvergrijs.  De S-greep zorgt voor een stevige en degelijk
aanvoelende handgreep.  Sluiting gebeurt d.m.v. magneten.  Indien u een deur hebt met planchetmotief, kunnen wij deze stijl ook doortrekken in uw vliegendeur, door dit motief ook te voorzien in uw vliegendeur.

Type 2: Starck
Uitvoering in verstek met aluminium hoekstukken – steviger en strakker in uitzicht. Deze is standaard voorzien met een schopplaat van 200mm, maar deze kan desgewenst ook groter worden voorzien, eventueel tot tegen de S-greep. Deze ligt ook vlak t.o.v. het gaas, wat voor een esthetische meerwaarde zorgt. Deze plaat kan ook weggelaten worden, echter wordt er toch minstens 200mm aangeraden.  De sluiting van dit systeem is ook uiterst zacht.  Geen magneten, maar een borstel rondom zorgt ook voor een geruisloze sluiting. 
De buispompen zijn in deze reeks standaard zilvergrijs (natuurkleur), maar zijn desgewenst ook verkrijgbaar in zwart, antraciet, wit en crème.

Indien u huisdieren hebt, kunnen wij uw vliegendeur eveneens voorzien van een katten- of hondenluik.  Hiervoor wordt er een vlakke plaat voorzien onder de S-greep.

Mogelijkheden standaard katten- en hondenluiken:

Type 1:
Standaard uitvoering in wit of bruin PVC, met in- en uit- regeling.
Poezenluik: doorgang 145 x 148 mm
Klein hondenluik: doorgang 233 x 270 mm
Groot hondenluik: 313 x 360 mm

Er is ook een mogelijkheid om het luik in een aluminium gelakte versie te voorzien.  De in- en uit-regeling is in deze uitvoering niet mogelijk. Deze is voorzien van een rubberen flap met PVC-afsluitplaat:
- Small: max schouderbreedte 132 mm
- Medium: max schouderbreedte 213 mm
- Large: max schouderbreedte 260 mm

Type 2:
Standaard uitvoering in donker grijs (±RAL9007)
Poezenluik: doorgang 158 x 185 mm
Klein hondenluik: doorgang 281 x 237 mm
Groot hondenluik: 370 x 314 mm

Er is ook een mogelijkheid om het luik in een aluminium gelakte versie te voorzien. Deze is voorzien van een rubberen flap met PVC-afsluitplaat:
- Small: max schouderbreedte 132 mm
- Medium: max schouderbreedte 213 mm
- Large: max schouderbreedte 260 mm

TERUG NAAR BOVEN


Vliegenschuifdeur
Passend op elk raam of deurpartij zorgt de schuifvliegendeur ervoor dat geen enkel insect uw huis of veranda kan binnendringen. Uw woning krijgt, dankzij een schuifvliegendeur, een extra dimensie. Door de onopvallendheid van een schuifvliegendeur, verdwijnt het binnen/buiten gevoel dat bij een schuifraam wel aanwezig is.

Voor speciale situaties hebben we in ons productengamma verschillende uitvoeringen van schuifvliegendeuren.

Mogelijkheden:

Type 1: HR VSR
Standaard uitvoering in verstek, en voorzien van een horizontale S-greep. Desgewenst kunnen de S-grepen links en rechts verticaal geplaatst worden voor een maximaal zicht naar buiten.

Type 2: Linus 30 (klik HIER voor de folder)
Standaard uitvoering in verstek met een horizontale S-greep. De vormgeving van deze profielen zorgt voor een meer luxueuze uitstraling. Optioneel kan er gekozen worden voor het self-close systeem, welke uw vliegenschuifraam automatisch weer zachtjes sluit, waardoor deze geen seconde te lang open zal blijven staan.  Max. afmeting 1800 x 2600 mm.

Type 3: Linus 50 (klik HIER voor de folder)
Standaard uitvoering in verstek met een horizontale S-greep. De vormgeving van deze profielen zorgt voor een meer luxueuze uitstraling. Optioneel kan er gekozen worden voor het self-close systeem, welke uw vliegenschuifraam automatisch weer zachtjes sluit, waardoor deze geen seconde te lang open zal blijven staan.  Max. afmeting 2400 x 2800 mm

Type 4: Linus 75 XL (klik HIER voor de folder)
Standaard uitvoering in verstek zonder horizontale tussenregel. De vlakke profielen en de onopvallende komgreep zorgen voor een strak en modern uitzicht. Optioneel kan er gekozen worden voor het self-close systeem, welke uw vliegenschuifraam automatisch weer zachtjes sluit, waardoor er geen vlieg teveel zal binnenglippen.  Max. afmeting 3500 x 2750 mm of 2750 x 3750 mm.TERUG NAAR BOVEN


Plissé

De plissé vouwhordeur is een nieuw alternatief voor de schuifvliegendeur. Een plissé vouwhordeur kan zowel van links naar rechts als van rechts naar links geplaatst en gebruikt worden.Het zwarte geplisseerde gaas is voorzien van horizontale spandraden die extra stevigheid bieden aan het geheel. Doordat het onderaan in een kunststofketting zit gesloten, blijft het nauwkeurig ter plaatse tijdens het gebruik.

De plissé vouwhordeur is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, inclusief de matte RAL-kleuren en de structuurlakken. Onze plissés zijn beschikbaar met een maximale hoogte en breedte van 2900 mm. Er kan ook gewerkt worden met een dubbele plissés voor bvb een 4-slag schuifraam. Het principe van de dubbele plissé is dat de linkse en rechtse plissé naar elkaar toe bewegen. Deze kunnen dan met borstels of eventueel met magneetstrips bij elkaar gehouden worden.

Producteigenschappen Plissé:
- Maximum afmetingen: 2900 breed en 2990 hoog
- Afmetingen cassette tot 1900mm: 35 breed x 34 diep
- Afmetingen cassette vanaf 1900mm: 64 breed x 34 diep
- Afmetingen U-profiel bovengeleiding: 60 hoog x 38 diep
- Zeer fijne onderstrip als ondergeleiding van slechts 3mm hoog
- Handig greepprofiel: géén opbouw handvaten nodig

Gaas:
De plissé vouwhordeur afkomstig uit onze productie heeft een uniek geplisseerd gaassysteem dat uniek is in België en Nederland. In tegenstelling tot andere leveranciers van plissé vouwhordeuren heeft ons geplisseerd gaas een langere levensduur. Bij de meeste plissé vouwhordeuren is de levensduur van het gaas vastgesteld rond 3 jaar, waarna er kleine scheurtjes kunnen komen in de plooien. Bij onze plissés is de levensduur minstens het dubbele vanwege het feit dat ons gaas stabieler is. Ons geplisseerd gaas is ook dunner geweven waardoor de doorzichtbaarheid hoger ligt. Het geplisseerde gaas is UV-bestendig waardoor we kunnen spreken van een kwalitatief hoogstaand product.


TERUG NAAR BOVEN 


Rolhordeur


SCENICA PRO
Scenica is de nieuwste ontwikkeling in de branche die voldoet aan alle verwachtingen en trends:
De kwaliteit en afwerkingsniveau ligt zeer hoog. Het vlakke gaas zorgt voor een transparante en onbelemmerde doorkijk naar de tuin. Het ketting-balanssysteem is zeer robuust en gemakkelijk te bedienen. Het gaas zit windvast (max. 20km/u) geborgen in de verstelbare bovengeleiding en nylon versterkte loopketting. Géén immer zichtbaar vliegenraam meer, aangezien het systeem opgerold wordt.
(klik HIER voor de folder)

De Scenica is het enige product die deze troeven samenbrengt!

Producteigenschappen Scenica:
- Maximum afmetingen 1500mm breed en 2500mm hoog.
- Afmetingen cassette : 90mm x 43mm
- Vlak gaas: transparante doorkijk en geen onderhoud.
- Zeer fijne aluminium onderstrip van slechts 3mm hoog.
- Mooi afgeronde cassette in RAL-kleur of structuur-kleur
- Handig greepprofiel: géén opbouw handvaten.
- Grijze of zwarte gaas

Producteigenschappen Scenica Pico:
- Maximum afmetingen 1380mm breed en 2500mm hoog.
- Afmetingen cassette : 100mm x 25mm
- Vlak gaas: transparante doorkijk en geen onderhoud.
- Zeer fijne aluminium onderstrip van slechts 3mm hoog.
- Mooi afgeronde cassette in RAL-kleur of structuur-kleur
- Handig greepprofiel: géén opbouw handvaten.
- Grijze of zwarte gaas

SCENICA XL
De Scenica XL is de grote versie van de standaard Scenica. Met maximale afmetingen van 2000mm breed en tot 3400mm hoog is deze geschikt voor de extreme afmetingen.

Producteigenschappen:
- Maximum afmetingen 2000mm breed en 3400mm hoog.
- Afmetingen cassette: 140mmx53mm (zelfde design als standaard Scenica)
- Vaste gaasopsluiting. Het gaas kan niet uit de geleidingen komen.
- Vlak gaas: transparante doorkijk en geen onderhoud.
- Zeer fijne aluminium onderstrip van slechts 3mm hoog.
- Mooi afgeronde cassette in RAL-kleur
- Handig greepprofiel: géén opbouw handvaten.
- Grijze of zwarte gaas

TERUG NAAR BOVEN